Een heerlijke ligging

Onze B&B is gelegen in het lieflijk dorpje Santa Catarina, in het oosten van de Algarve. Hier ontdek je het echte Portugese leven. Bij Quinta Res Ipsa verblijf je tussen één van de mooiste berggebieden met eindeloze uitzichten. Als fietser of wandelaar kan je je hart ophalen in deze rustige omgeving, waar je je alleen waant op de wereld. Op slechts 8 km van onze bed and breakfast kan je tal van uitgerekte, witte stranden ontdekken. Enkele aanraders zijn een paardentrip door het natuurgebied “Ria Formosa” en een dolfijnenexcursie voor de kust van Faro.

 

De Algarve is de meest zuidelijke Portugese provincie en heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Je kan makkelijk een uitstap maken met de auto naar steden zoals Sevilla, Gibraltar en Lissabon. Of je kan een bezoekje brengen aan de vele pittoreske vissersdorpen in de omgeving.

Eten & drinken

In onze B&B bij je op het juiste adres voor lekker eten en drinken. Ons uitgebreid ontbijt met lokale producten is een culinaire belevenis waar vele gasten al van genoten hebben. Op vraag serveren wij graag een lichte lunch, of een diner in samenspraak. Genieten en verwennen zijn bij ons geen loze woorden.

 

Wij serveren de wijnen van Filipa en Luis Pato. Dit zijn absolute topwijnen van Portugal die al meermaals zijn beschreven in de pers. Je kan alvast een kijkje nemen op Filipa Pato.

Mobiliteit

Onze bed and breakfast is gelegen op 20 minuten van de luchthaven van Faro. Wij raden aan om een auto te huren om optimaal te genieten van je vakantie in de Algarve. Op de luchthaven zijn er meerdere autoverhuurbedrijven waar je online of ter plaatse een auto kan boeken. Wij hebben een goede ervaring met Enjoy2Drive. Voor de gasten van Quinta Res Ipsa voorziet Enjoy2Drive een verlaagd tarief. Via deze link kan je de verlaagde tarieven bekijken. Neem contact met ons op als graag via ons een wagen huurt bij Enjoy2Drive.

Wegbeschrijving

 1. Volg vanaf de luchthaven van Faro de borden A22.
 2. Neem vervolgens de afrit Lisboa richting Portimao.
 3. Volg dan de ring richting Espanha.
 4. Neem daarna de oprit A22 richting Espanha, Olhao.
 5. Neem dan de afrit Olhao, richting Santa Catarina.
 6. Neem vervolgens de 3de afslag op het ronde punt richting Santa Catarina.
 7. In het dorp aangekomen, neem je opnieuw de 3de afslag op het ronde punt richting Loule.
 8. Na 500 meter moet je rechts afslagen richting Porto Carvolhoso.
 9. Volg deze weg voor 2km.
 10. Het 1ste witte huis aan de linkerkant op de berg is Casa Res-Ipsa.
Download hier de wegbeschrijving

Kamers

Reserveren

  Adres Quinta Res Ipsa

  103P Pocilgais – Santa Catarina
  da Fonte do Bispo

  8800 166 Tavira
  Algarve – Portugal

  Bekijk op Google Maps